Conferința de lansare a Ghidului de management al Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale va avea loc intre 27 – 29 aprilie 2017 la Tg. Mures

Fundaţia Amfiteatru organizează și are onoarea să vă invite la Conferința de lansare a Ghidului de management al Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale, 27 – 29 aprilie 2017, Târgu Mureș

Partener instituțional: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Necesitatea elaborării ediției actualizate a Ghidului a fost determinată de creșterea numărului de cazuri  de infecții (IAAM) , din  motive  multiple și mecanisme complexe și de faptul ca legislația a fost modificată iar standardele de acreditare au fost îmbunătațite începând cu anul 2016.

Având in vedere necesitatea utilizării ghidurilor și protocoalelor pentru supravegherea și controlul Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale (IAAM), conferința  va reuni  specialiști epidemiologi, infecționiști, microbiologi, precum și clinicieni, membrii SSCIN și ai structurilor de management al calității din spitale, manageri.

Ghidul arată care sunt procesele care pot duce la apariția IAAM, care sunt dificultățile de a le controla și propune o serie de soluții care să sprijine profesioniștii din spital să controleze acest fenomen, cu efecte negative, posibil manifestat în cursul activităților de asistență medicală.

Colectivul de autori ai lucrării, coordonat  de către Doamna Dr. Doina Azoicăi și Domnul Dr. Vasile Cepoi, propune, pe baza experienței proprii, a reglementărilor Ordinului MS 1101/2016 și a cerințelor ediției a II-a a standardelor de acreditare a spitalelor, soluții posibile pentru reducerea riscului infecțios în spitale.

 

Programul conferinței va fi următorul:

Joi, 27 aprilie  2017
18.30 – Deschiderea conferinţei; prezentarea motivației

Vineri, 28 aprilie 2017
9.00 – 12.00 – Modul  I: Standardele de acreditare – punctul de vedere al evaluatorului ANMCS
12.00 – 14.00 – Modul  II: Standardele de acreditare –  punctul de vedere al epidemiologului
15.00- 17.00 – Modul III: Standardele de acreditare – punctul de vedere al microbiologului, medicului practician și  producătorului de antibiotice
17.00 – 19.00 – Modul IV: Standardele de acreditare – punctul de vedere al  managerului de spital

Sâmbătă, 29 aprilie  2017
9.00- 12.00Modul V: Standardele de acreditare – punctul de vedere al  infecționistului
Workshop: Importanța comunicării în sănătate; concluzii

*evenimentul va fi  creditat de către   Colegiul Medicilor din România și de  către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate


Anexate invitaţiei, vă transmitem  agenda conferinței și vă  propunem oferta de servicii la  eveniment şi formularul de înscriere.

Vă rugăm să vă anunțați intenția de participare  prin completarea si transmiterea formularului de înscriere pe adresa de e-mail:lia.ciobica@fundatia-amfiteatru.ro  sau prin fax ,la nr. 021.312.51.03, până la data de 10  aprilie 2017.

 

-descarcă AGENDA CONFERINȚEI
-descarcă OFERTA DE SERVICII
-descarcă FORMULARUL DE ÎNSCRIERE

Close Menu