Rezumatul conferinței „Managementul riscului clinic” – 06 iunie 2019

Rezumatul conferinței „Managementul riscului clinic” – 06 iunie 2019

Seria Conferințor cu tema  „Managementul riscului clinic” a continuat joi, 6 iunie 2019, în Iași. Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.
Partener de program: Asociația pentru Managementul Calității în Sănătate
 
La eveniment, care s-a desfășurat pe ateliere de lucru coordonate de specialiști ai ANMCS,  au participat  peste 150 de reprezentanți din sistemul medical românesc din partea a zeci de spitale din Moldova.
 
Evaluarea retrospectivă a infecțiilor asociate asistenței medicale, identificarea și raportarea lor fără caracter acuzator, elaborarea registrului riscurilor clinice au fost  temele importante care s-au discutat la Iași, la Conferința națională ”Managementul riscului clinic”, din 6 iunie 2019.

Toți participanții au parcurs cele două ateliere, au lucrat în grupuri de câte zece persoane sub îndrumarea specialiștilor ANMCS , utilizând practic aplicația CAPESARO, instrument pus la dispoziția unităților sanitare pentru optimizarea transmiterii informațiilor către ANMCS.

Fiecare echipă a identificat și prezentat posibile riscuri clinice care pot conduce la afectarea pacientului și a simulat înregistrarea acestora în registrul riscurilor clinice. De asemenea, prin analiza retrospectivă a unor foi de observație, s-au identificat posibile evenimente adverse asociate asistenței medicale pentru care s-au elaborat și comunicat rapoarte de analiză.

Close Menu