Rezumatul conferinței „Managementul riscului clinic” – 27 iunie 2019, Târgu Mureș

Rezumatul conferinței „Managementul riscului clinic” – 27 iunie 2019, Târgu Mureș

Seria conferințelor regionale cu tema  „Managementul riscului clinic” a continuat în data de 27 iunie 2019 în Târgu Mureș.

Evenimentul a fost organizat de Fundația Amfiteatru în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate. Partener de program: Asociația pentru Managementul Calității în Sănătate.

În cadrul conferinței, structurată pe ateliere de lucru interactive, au participat peste 100 de profesioniști din sănătate care au reprezentat zeci de spitale din Ardeal: manageri, coordonatori ai structurilor de managementul calității din spitale, directori medicali, medici, directori de îngrijiri, asistenți medicali, personal administrativ, evaluatori de servicii de sănătate.

Toți participanții au parcurs cele două ateliere (MANAGEMENTUL RISCURILOR CLINICE și MANAGEMENTUL EVENIMENTELOR ADVERSE), au lucrat în grupuri de câte zece persoane la masa de lucru sub îndrumarea specialiștilor ANMCS, utilizând practic aplicația CaPeSaRo, instrument pus la dispoziția unităților sanitare pentru optimizarea transmiterii informațiilor către ANMCS.

Fiecare echipă a identificat și prezentat posibile riscuri clinice care pot conduce la afectarea pacientului și a simulat înregistrarea acestora în registrul riscurilor clinice. De asemenea, prin analiza retrospectivă a unor foi de observație, s-au identificat posibile evenimente adverse asociate asistenței medicale pentru care s-au elaborat și comunicat rapoarte de analiză.

Datele de desfășurare pentru următoarele conferințe regionale sunt:
•Constanța – 5 septembrie 2019
•Timișoara – 18 septembrie 2019
•Brașov – 10 octombrie 2019
•Craiova – 7 noiembrie 2019
•Oradea – 28 noiembrie 2019

Galerie foto:

Close Menu