Rezumatul conferinței „Pacientul și calitatea serviciilor de sănătate”

Rezumatul conferinței „Pacientul și calitatea serviciilor de sănătate”

În cadrul programului profesional ştiinţific „Managementul calităţii în sănătate” şi sub egida clusterului medical „Sănătate România”, joi 25 octombrie 2018 s-au desfăşurat în Bucureşti lucrările conferinţei cu tema “Pacientul și calitatea serviciilor de sănătate”.

Celor peste 70 de profesioniști din sistemul medical prezenți li s-au alăturat reprezentanții asociațiilor de pacienți – dl. Vasile Barbu- Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, dl. Radu Gănescu- Președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România, Dl. Cezar Irimia-Președintele Federației Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România, Dl. Cristian Sas-Președintele Colegiului Pacienţilor, Dl. Gheorghe Tache- Președintele Asociației Transplantaților din România, care ne-au făcut onoarea să participe activ la eveniment si să releve așteptările pacienților în ceea ce privește calitatea serviciilor medicale de care beneficiază.

Dr. Vasile Cepoi, Secretar de stat și Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate , a deschis conferința salutând inițiativa de a organiza aceasta întâlnire și a subliniat importanța reducerii asimetriei informaționale și necesitatea antrenării pacienților în înțelegerea implementării acreditării unităților sanitare, pentru atingerea rezultatelor care contează pentru pacient.

Mulțumim lectorilor ,care au prezentat lucrări de înaltă ținută și au creat cadrul unor discuții aplicate, în care s-au antrenat majoritatea celor prezenți, astfel încât evenimenul a fost dinamic și constructiv.

Mulțumim domnului Prof. Dr. Vasile Astărăstoae, care a încheiat conferința cu o minunată prelegere despre Omul sănătos ca provocare adresată sistemului de sănătate.

Mulțumim tuturor participanților pentru implicare!

 

-descarcă Agenda conferinței

 

Lucrările prezentate în cadrul conferinței:

– Dr. Nirvana Georgescu – Excelenta si bune practici in sanatate

– Dr. Catalina Puscasu – Implementarea sistemului de calitate in medicina de familie

– Av.Veronica Dobozi+Dr. Elena Bianca Nitu – Răspunderea medicului

– Mona Sofron – Ingrijirile medicale la domiciliu

– Dr. Vladimir Poroch+Drd. Cristina Chiriac+Fiz. Daniel Zizi Burghelea – Sunteti si(n)guri

– Dr. Bianca Nitu+Ing. Malasiera Cristea – Comunicarea interprofesională

– Prof. Dr. Vasile Astarastoae – Omul sanatos

– Dr. Alice Brinzea – Siguranta medicatiei

– Dr. Elena Balasescu – Inegalitatea populatiei in accesarea serviciilor de sanatate 

 

Galerie foto:

Close Menu