Conferinţa Naţională „Eficacitatea și eficiența instruirii personalului din unitățile medicale cu privire la supravegherea, prevenirea și limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale”

Data: 29 martie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, Bucureşti

Partener instituțional: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Continuăm seria conferințelor dedicate supravegherii, prevenirii și limitarii infecțiilor asociate asistenței medicale și vă invităm să vorbim despre eficacitate-ce trebuie să facem și eficiență - cum trebuie să facem pentru a diminua apariția și consecințele infecțiilor asociate asistenței medicale. Ne adresăm tuturor profesioniștilor din sistemul medical românesc – manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile, asistenți medicali, membrii SPIAAM și ai structurilor de management al calității din clinici şi spitale, evaluatorilor de servicii de sănătate.

Citește mai departe...

Rezumatul Conferinței Naţionale “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”

În cadrul programului profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi sub egida clusterului medical „Sănătate România”, joi 22 februarie 2018 s-au desfăşurat în Bucureşti lucrările conferinţei naţionale cu tema “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”;au participat 140 de profesioniști din sistemul sanitar românesc.

Obiectivul acestui eveniment a fost să aducă în atenția specialiștilor cele mai moderne metode de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Generatori de dezbateri în cadrul conferinței au fost Prof. Dr. Doina Azoicăi-Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași , Dr. Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și Dr. Adrian Călugăru, medic șef la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Citește mai departe...

Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a X-a

Data: 19-20 aprilie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, București

Partener instituţional: Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate

Partener de program: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România

Partener de proiect: Centrul European pentru Educație, Cercetare și Dezvoltare - Sintesis

Fundația Amfiteatru are onoarea să vă invite la a X-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, eveniment organizat sub egida Clusterului Medical “Sănătate România” .

Actuala ediţie se concentrează pe dezbaterea rolului şi importanţei acreditărilor şi certificărilor naţionale şi internaţionale, ca garanţie a calităţii serviciilor de sănătate.

Citește mai departe...

Programarea cursurilor pentru perioada februarie-mai 2018

Fundația Amfiteatru în colaborare cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București organizează programe de perfecționare adresate personalului absolvent de studii superioare din sistemul sanitar.

Citește mai departe...

banner ghid

img fitsDelegația Clusterului Sănătate România a participat la Summit-ul medical de Turism de Sanatate din Budva, Muntenegru (13-14.10.16).

Am fost invitați de către partenerii noștri, Clusterul de Turism de Sanatate din Muntenegru, cu care am format Clusterul Balcanic de Turism de Sanatate.
Au fost identificate posibilitati de cooperare intre organizatiile de turism de sanatate din zona balcanica cu accent pe expertiza Romaniei in acest domeniu.
Vom avea in vedere dezvoltarea relatiilor cu o piata relativ neglijata de operatori si investitori romani.

 


Subliniem ca potentialul medical romanesc reprezinta un interes real pentru tarile balcanice, investitiile private, serviciile medicale si competentele specialistilor din tara noastra fiind considerate competitive si superioare celor oferite in alte tari.

De mentionat ca au fost evocate realizarile clusterului „Sanatate Romania” atat in ceea ce priveste dezvoltarea instrumentelor profesional-stiintifice cat si recunosterea eropeana de către Secretariatul European pentru Analiza Clusterelor/ European Secretariat for Cluster Analysis (ESCA), prin acordarea calificativului „Bronz” pentru Excelența Managementului Clusterului.

Editiile precedente ale Forumului International pentru Turismul de Sanatate si editiile speciale ale Intenational Journal of Responsible Tourism dedicate turismului de sanatate sunt cunoscute si citate pentru contributiile profesionale si stiintifice, fiind considerate repere de specialitate in zona.


Mai multe detalii cu privire la eveniment aici:

Summit-ul Medical de Turism de Sanatate, Budva, Muntenegru, 13-14.10.2016
Asociația Medicala SPA din Muntenegru, în cooperare cu Clusterul de Turism de Sanatate din Muntenegru și Ministerul Dezvoltării Durabile și Turismului din Muntenegru, organizează a 5-a editie a Conferinței Internaționale cu titlul: "SUMMIT DE TURISM DE SĂNĂTATE ".

Scopul conferinței din acest an este de a reuni eminente de pe plan intern și specialisti straini, profesioniști și consultanți în domeniul medicinii și turismului, reprezentanți ai industriei hoteliere și de wellness, care vor încerca împreună să răspundă la întrebări cheie despre etapele de dezvoltare a turismului de sanatate din Muntenegru și regiunea apropiata.

Conferința va atinge subiecte precum noua infrastructura de sănătate din Muntenegru, ca o condiție prealabilă si obligatorie pentru perceperea Muntenegrului ca "destinație sigură de sănătate", dar, de asemenea, ca o destinație potențial atractivă pentru turismul de sănătate pe harta Europei și a lumii în ansamblu . Modele si rezultate lor pentru perioadele de extra-sezon vor fi prezentate de către experții din regiune. Experiența valoroasă adusa de lectori locali și invitați din străinătate, va aduce participanților ocazia de a auzi prezentările individuale și discuțiile cu panou tematic împărțit în trei părți principale: turismul balnear, turismul medical și wellness medical.

Așa cum a fost cazul în anii precedenți, evenimentul va oferi un dialog, discuții și soluții pentru provocările legate de investiții în turismul de sănătate, oferind o platformă unică pentru schimbul de experiență asupra participanților majori care contribuie la creșterea acestei piețe.

Participarea semnificativă a instituțiilor de top, europene și internaționale, a companiilor și vorbitorilor la conferințele de ultimii patru ani, a confirmat importanța și poziționarea sa pe harta de conferințe europene de turism medical. Piata locala are nevoie de întâlnirile experților și evenimentele din domeniul turismului de sănătate axat pe schimbul de cunoștințe și experiențe ale participanților-cheie ale industriei. Turismul de sanatate devine un segment-cheie al strategiilor naționale de dezvoltare a turismului pentru un număr tot mai mare de țări din regiune, cu scopul creșterii ponderii în cadrul pieței europene.

Credem cu tarie că evenimente precum a 5-a editie a Conferinței de Turism Balnear și Wellness vor defini viitorii lideri ai acestui proces.

Menținerea tradiției de cinci ani de conferințe de turism medical va aduna experti din functii de conducere din industria turismului de sanatate din regiune, toate în scopul de a organiza un schimb continuu de cunoștințe și experiență și de a îmbunătăți produsul turistic din Muntenegru.