Conferinţa Naţională „Eficacitatea și eficiența instruirii personalului din unitățile medicale cu privire la supravegherea, prevenirea și limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale”

Data: 29 martie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, Bucureşti

Partener instituțional: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Continuăm seria conferințelor dedicate supravegherii, prevenirii și limitarii infecțiilor asociate asistenței medicale și vă invităm să vorbim despre eficacitate-ce trebuie să facem și eficiență - cum trebuie să facem pentru a diminua apariția și consecințele infecțiilor asociate asistenței medicale. Ne adresăm tuturor profesioniștilor din sistemul medical românesc – manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile, asistenți medicali, membrii SPIAAM și ai structurilor de management al calității din clinici şi spitale, evaluatorilor de servicii de sănătate.

Citește mai departe...

Rezumatul Conferinței Naţionale “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”

În cadrul programului profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi sub egida clusterului medical „Sănătate România”, joi 22 februarie 2018 s-au desfăşurat în Bucureşti lucrările conferinţei naţionale cu tema “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”;au participat 140 de profesioniști din sistemul sanitar românesc.

Obiectivul acestui eveniment a fost să aducă în atenția specialiștilor cele mai moderne metode de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Generatori de dezbateri în cadrul conferinței au fost Prof. Dr. Doina Azoicăi-Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași , Dr. Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și Dr. Adrian Călugăru, medic șef la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Citește mai departe...

Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a X-a

Data: 19-20 aprilie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, București

Partener instituţional: Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate

Partener de program: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România

Partener de proiect: Centrul European pentru Educație, Cercetare și Dezvoltare - Sintesis

Fundația Amfiteatru are onoarea să vă invite la a X-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, eveniment organizat sub egida Clusterului Medical “Sănătate România” .

Actuala ediţie se concentrează pe dezbaterea rolului şi importanţei acreditărilor şi certificărilor naţionale şi internaţionale, ca garanţie a calităţii serviciilor de sănătate.

Citește mai departe...

Programarea cursurilor pentru perioada februarie-mai 2018

Fundația Amfiteatru în colaborare cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București organizează programe de perfecționare adresate personalului absolvent de studii superioare din sistemul sanitar.

Citește mai departe...

banner ghid

POZA1Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat instituţional cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.), a organizat în perioada 7-9 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, la Bucureşti, primele două ediţii ale Conferinţei Naţionale „Managementul riscului clinic - componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare”. Evenimentul face parte din programul profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi a fost organizat sub egida Clusterului Medical „Sănătate România”.

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale „Managementul riscului clinic - componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare” a reunit peste 120 de participanţi din întreaga ţară, în timp ce la ediţia a II-a au fost prezenţi un număr de peste 50 de participanţi.


Au fost prezenţi la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, manageri de spital, directori medicali, medici de toate specialitățile, directori de îngrijiri, asistenți medicali, responsabili cu managementul calității din unitățile sanitare, responsabili cu sterilizarea de la nivelul unităților sanitare și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

În perioada conferinței au fost organizate ateliere de lucru simultane cu participarea specialiștilor, ceea ce a conferit un plus de valoare întregului eveniment, workshopurile fiind extrem de utile şi interesante pentru participanţi.

Prezentările din cadrul conferinței au accentuat informații legate de Managementul riscului clinic, Auditul clinic și Monitorizarea pre și post acreditare a unităților sanitare, Siguranța și securitatea sterilizării, Al doilea ciclu de acreditare a spitalelor - noutățile ediției a doua a standardelor și ale procedurii de evaluare și acreditare.

Au fost deosebit de apreciate prezența și intervențiile Domnului Dr. Vasile Cepoi - Secretar de stat, Preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Domnului Dr. Sorin Ungureanu - Director General Adjunct, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Domnului Ec. Andrei David - Director Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Spitalelor, A.N.M.C.S., Domnului Dr. Marius Filip - Director Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, A.N.M.C.S., Doamnei Dr. Nicoleta Manu - Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, A.N.M.C.S., Domnului Horia Ioan Suciu - Consilier Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, A.N.M.C.S., Domnului Bioinginer Dragoş Vicoveanu, Domnului Constantin Poiană - Manager de Calitate al Spitalului Orăşenesc Buhuşi, Evaluator de servicii de sănătate.

Ultima zi a conferinţei a debutat în forţă cu o Sesiune de prezentări ale evaluatorilor de servicii de sănătate, moderată de Dl. Constatin Poiană şi a continuat în aceeaşi notă, cu o Sesiune de discuţii dedicată aşteptărilor Asociaţiilor de Pacienţi, creându-se un cadru perfect de dialog între reprezentanţii Autorităţilor publice centrale şi reprezentanții Asociațiilor de Pacienți (ca principali beneficiari ai serviciilor medicale) - Dl. Vasile Barbu (Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor), Dl. Gheorghe Tache (Asociaţia Transplantaţilor din România) şi Dl. Cristian Sas (Colegiul Pacienţilor), cărora dorim deasemenea să le mulţumim pentru prezenţa la eveniment.


Pentru prezentări si imagini de la cele două conferințe, accesați link-urile de mail jos:

- Conferința “Managementul riscului clinic – componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare” – ediţia I, 7-9 aprilie 2017, București
- Conferința “Managementul riscului clinic – componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare” – ediţia a II-a, 20 aprilie 2017, București