Rezumatul conferinței "Managementul calității în unitățile sanitare din ambulatoriu"

 

În cadrul programului profesional-ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate", Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat cu Asociația pentru Managementul Calității în Sănătateși Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa”, a organizat pe 22 iunie 2018, la Iași, conferința cu tema  “Managementul calității în unitățile sanitare din ambulatoriu”.

Partener instituțional: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate.

Evenimentul a fost  necesar avînd în vedere procesul demarat de către Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate privind acreditarea furnizorilor de servicii în ambulatoriu și provocarea pe care o constituie acest proces pentru  atât pentru furnizori cît și pentru relația acestora cu pacienții.Citește mai departe...

banner ghid

POZA1Fundaţia Amfiteatru, în parteneriat instituţional cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (A.N.M.C.S.), a organizat în perioada 7-9 aprilie 2017, respectiv 20 aprilie 2017, la Bucureşti, primele două ediţii ale Conferinţei Naţionale „Managementul riscului clinic - componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare”. Evenimentul face parte din programul profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi a fost organizat sub egida Clusterului Medical „Sănătate România”.

Prima ediţie a Conferinţei Naţionale „Managementul riscului clinic - componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare” a reunit peste 120 de participanţi din întreaga ţară, în timp ce la ediţia a II-a au fost prezenţi un număr de peste 50 de participanţi.


Au fost prezenţi la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, manageri de spital, directori medicali, medici de toate specialitățile, directori de îngrijiri, asistenți medicali, responsabili cu managementul calității din unitățile sanitare, responsabili cu sterilizarea de la nivelul unităților sanitare și reprezentanți ai asociațiilor de pacienți.

În perioada conferinței au fost organizate ateliere de lucru simultane cu participarea specialiștilor, ceea ce a conferit un plus de valoare întregului eveniment, workshopurile fiind extrem de utile şi interesante pentru participanţi.

Prezentările din cadrul conferinței au accentuat informații legate de Managementul riscului clinic, Auditul clinic și Monitorizarea pre și post acreditare a unităților sanitare, Siguranța și securitatea sterilizării, Al doilea ciclu de acreditare a spitalelor - noutățile ediției a doua a standardelor și ale procedurii de evaluare și acreditare.

Au fost deosebit de apreciate prezența și intervențiile Domnului Dr. Vasile Cepoi - Secretar de stat, Preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate, Domnului Dr. Sorin Ungureanu - Director General Adjunct, Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate, Domnului Ec. Andrei David - Director Unitatea de Evaluare şi Acreditare a Spitalelor, A.N.M.C.S., Domnului Dr. Marius Filip - Director Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, A.N.M.C.S., Doamnei Dr. Nicoleta Manu - Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, A.N.M.C.S., Domnului Horia Ioan Suciu - Consilier Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, A.N.M.C.S., Domnului Bioinginer Dragoş Vicoveanu, Domnului Constantin Poiană - Manager de Calitate al Spitalului Orăşenesc Buhuşi, Evaluator de servicii de sănătate.

Ultima zi a conferinţei a debutat în forţă cu o Sesiune de prezentări ale evaluatorilor de servicii de sănătate, moderată de Dl. Constatin Poiană şi a continuat în aceeaşi notă, cu o Sesiune de discuţii dedicată aşteptărilor Asociaţiilor de Pacienţi, creându-se un cadru perfect de dialog între reprezentanţii Autorităţilor publice centrale şi reprezentanții Asociațiilor de Pacienți (ca principali beneficiari ai serviciilor medicale) - Dl. Vasile Barbu (Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor), Dl. Gheorghe Tache (Asociaţia Transplantaţilor din România) şi Dl. Cristian Sas (Colegiul Pacienţilor), cărora dorim deasemenea să le mulţumim pentru prezenţa la eveniment.


Pentru prezentări si imagini de la cele două conferințe, accesați link-urile de mail jos:

- Conferința “Managementul riscului clinic – componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare” – ediţia I, 7-9 aprilie 2017, București
- Conferința “Managementul riscului clinic – componentă esențială a siguranței pacientului în unitățile sanitare” – ediţia a II-a, 20 aprilie 2017, București