Conferinţa Naţională „Eficacitatea și eficiența instruirii personalului din unitățile medicale cu privire la supravegherea, prevenirea și limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale”

Data: 29 martie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, Bucureşti

Partener instituțional: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Continuăm seria conferințelor dedicate supravegherii, prevenirii și limitarii infecțiilor asociate asistenței medicale și vă invităm să vorbim despre eficacitate-ce trebuie să facem și eficiență - cum trebuie să facem pentru a diminua apariția și consecințele infecțiilor asociate asistenței medicale. Ne adresăm tuturor profesioniștilor din sistemul medical românesc – manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile, asistenți medicali, membrii SPIAAM și ai structurilor de management al calității din clinici şi spitale, evaluatorilor de servicii de sănătate.

Citește mai departe...

Rezumatul Conferinței Naţionale “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”

În cadrul programului profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi sub egida clusterului medical „Sănătate România”, joi 22 februarie 2018 s-au desfăşurat în Bucureşti lucrările conferinţei naţionale cu tema “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”;au participat 140 de profesioniști din sistemul sanitar românesc.

Obiectivul acestui eveniment a fost să aducă în atenția specialiștilor cele mai moderne metode de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Generatori de dezbateri în cadrul conferinței au fost Prof. Dr. Doina Azoicăi-Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași , Dr. Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și Dr. Adrian Călugăru, medic șef la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Citește mai departe...

Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a X-a

Data: 19-20 aprilie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, București

Partener instituţional: Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate

Partener de program: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România

Partener de proiect: Centrul European pentru Educație, Cercetare și Dezvoltare - Sintesis

Fundația Amfiteatru are onoarea să vă invite la a X-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, eveniment organizat sub egida Clusterului Medical “Sănătate România” .

Actuala ediţie se concentrează pe dezbaterea rolului şi importanţei acreditărilor şi certificărilor naţionale şi internaţionale, ca garanţie a calităţii serviciilor de sănătate.

Citește mai departe...

Programarea cursurilor pentru perioada februarie-mai 2018

Fundația Amfiteatru în colaborare cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București organizează programe de perfecționare adresate personalului absolvent de studii superioare din sistemul sanitar.

Citește mai departe...

banner ghid

coperta GHID IAAMÎn perioda 27-29 aprilie 2017 a avut loc la Târgu Mureş Conferinţa cu tema „Ghid de management al infecţiilor asociate asistenţei medicale – ediţia a II-a”, organizată de Fundaţia Amfiteatru în parteneriat instituţional cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate și cu sprijinul Merck Sharp & Dohme Romania S.R.L., B. Braun Medical S.R.L. şi Antibiotice S.A. Iaşi.

Evenimentul face parte din programul profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi a fost organizat sub egida Clusterului Medical „Sănătate România”.

Conferinţa a reunit un număr de peste 130 de participanţi, preponderent medici epidemiologi, infecționiști, microbiologi, ATI, precum și manageri de spitale și evaluatori de servicii de sănătate.

Intervențiile și dezbaterile au avut un conținut profesional de excepție; temele prezentate au creat dezbateri privind provocările actuale legate de prevenția și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale.


Ghidul lansat în cadrul conferinței este rezultatul colaborării între specialişti în epidemiologie, microbiologie, boli infecţioase şi igienă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „ Sf. Spiridon” Iaşi, Institutul Regional de Oncologie Iaşi.

Agenda conferinței a fost asigurată de lectori de înalt profesionalism, care provin atât din structurile academice de prestigiu din România, cât și din sistemul medical. Lucrările prezentate în cadrul conferinţei au fost deosebit de interesante, generând cadrul optim de discuţii în ceea ce priveşte stabilirea unor recomandări necesare a fi analizate și implementate în cadrul politicilor naționale.

Conferința a fost structurată pe patru module fiecare cuprinzând teme de interes major:

Modulul I: Standardele de acreditare din punctul de vedere al evaluatorului A.N.M.C.S. – a fost moderat de Dl. Dr. Vasile Cepoi, Secretar de Stat, Preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate şi susţinut de către Dna.Dr. Nicoleta Manu, Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS, Dl. Marius Filip, Director Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS şi Dl. Dr. Nagy Ferenc, Cattus Medical.

Modulul II: Standardele de acreditare din punctul de vedere al epidemiologului – a fost moderat de Dna. Prof. Dr. Doina Azoicăi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi şi susţinut de Dl. Conf. Dr. Geza Molnar şi Dna. Prof. Dr. Doina Azoicăi.

Modulul III: Standardele de acreditare din punctul de vedere al microbiologului, medicului practician şi producătorului de antibiotice – a fost moderat de Dl. Prof. Dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi susţinut de Dna. Dr. Ioana Grigoraş, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi și Dl. Prof. Dr. Alexandru Rafila.

Modulul IV: Standardele de acreditare din punctul de vedere al infecţionistului – a fost moderat de Dna. Dr. Nicoleta Manu, Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS şi susţinut de Dna. Conf. Dr. Alina Murgu, Director medical Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” Iaşi şi Dl. Dr. Iulian Pavel, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti.

Mulțumim tuturor pentru participare, implicare și susţinere!


LUCRĂRILE PREZENTATE ÎN CADRUL CONFERINȚEI:

1. Dr. Marius Filip, Director Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS – „Spalatul pe mâini, o necesitate?”

2. Dr. Nicoleta Manu, Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS – „Managementul infecțiilor asociate asistenței medicale – Antibioticoterapia”

3. Dr. Nagy Ferenc, Cattus Medical – „Testul Semmelweis - pentru creșterea gradului de eficiență în spălatul mâinilor”

4. Conf. Dr. Geza Molnar – „Observații privind managementul IAAM, pe baza rezultatelor preliminare din anul 2016”

5. Prof. Dr. Doina Azoicăi, Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T.Popa” Iași – „Controverse in managementul Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale”

6. Prof. Dr. Alexandru Rafila – Președintele Societății Române de Microbiologie – „Laboratorul de microbiologie în diagnosticul, supravegherea şi controlul AMR şi IAAM”

7. Conf. Dr. Marian Sorin PAVELIU – “Aparent am câștigat bătălia cu infecțiile intraspitalicesti. Cum rămâne cu razboiul?”

8. Dr. Ionuț Ilovan, Sr Specialist Market Access, Policy & Market Access, MSD Romania – „Necesitatea unui parteneriat public-privat în lupta contra amenințării globale: Creșterea rezistenței la antimicrobiene!”

9. Conf. Dr. Alina Murgu, Director medical Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” Iași – „Infecții Asociate Asistenței Medicale din punctul de vedere al managementului de vârf”

10. Dr. Iulian Pavel, Spitalul Municipal de Urgență Moinești – „Controlul infecțiilor asociate îngrijirilor medicale – parte integrantă a managementului calității în Spitalul Municipal de Urgență Moinești”

11. Prof. Dr. Adrian Streinu – Cercel, Institutul Național de Boli Infecțoase „Prof. Dr. Matei Balș” – „Ghid de management al infecțiilor asociate îngrijirilor de sănătate”

 

Galerie foto: