Conferinţa Naţională „Eficacitatea și eficiența instruirii personalului din unitățile medicale cu privire la supravegherea, prevenirea și limitarea Infecțiilor Asociate Asistenței Medicale”

Data: 29 martie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, Bucureşti

Partener instituțional: Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate

Continuăm seria conferințelor dedicate supravegherii, prevenirii și limitarii infecțiilor asociate asistenței medicale și vă invităm să vorbim despre eficacitate-ce trebuie să facem și eficiență - cum trebuie să facem pentru a diminua apariția și consecințele infecțiilor asociate asistenței medicale. Ne adresăm tuturor profesioniștilor din sistemul medical românesc – manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile, asistenți medicali, membrii SPIAAM și ai structurilor de management al calității din clinici şi spitale, evaluatorilor de servicii de sănătate.

Citește mai departe...

Rezumatul Conferinței Naţionale “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”

În cadrul programului profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi sub egida clusterului medical „Sănătate România”, joi 22 februarie 2018 s-au desfăşurat în Bucureşti lucrările conferinţei naţionale cu tema “Metode moderne de prevenire şi combatere a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale”;au participat 140 de profesioniști din sistemul sanitar românesc.

Obiectivul acestui eveniment a fost să aducă în atenția specialiștilor cele mai moderne metode de prevenire și combatere a infecțiilor asociate asistenței medicale.

Generatori de dezbateri în cadrul conferinței au fost Prof. Dr. Doina Azoicăi-Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” Iași , Dr. Vasile Cepoi, președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate și Dr. Adrian Călugăru, medic șef la Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București.

Citește mai departe...

Forumul Internațional pentru Turismul de Sănătate, ediția a X-a

Data: 19-20 aprilie 2018

Locul: Hotel Golden Tulip Times, bulevardul Decebal nr. 19, sector 3, București

Partener instituţional: Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate

Partener de program: Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România

Partener de proiect: Centrul European pentru Educație, Cercetare și Dezvoltare - Sintesis

Fundația Amfiteatru are onoarea să vă invite la a X-a ediție a Forumului Internațional pentru Turismul de Sănătate, eveniment organizat sub egida Clusterului Medical “Sănătate România” .

Actuala ediţie se concentrează pe dezbaterea rolului şi importanţei acreditărilor şi certificărilor naţionale şi internaţionale, ca garanţie a calităţii serviciilor de sănătate.

Citește mai departe...

Programarea cursurilor pentru perioada februarie-mai 2018

Fundația Amfiteatru în colaborare cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar București organizează programe de perfecționare adresate personalului absolvent de studii superioare din sistemul sanitar.

Citește mai departe...

banner ghid

P6150078Joi 15 iunie 2017 s-au desfăşurat lucrările conferinţei cu tema “Învăţarea din erori-identificarea, analiza şi raportarea fără caracter acuzator a evenimentelor adverse asociate asistenţei medicale”, conferinţă  organizată de Fundaţia Amfiteatru cu sprijinul Biotrend Plus, în parteneriat instituţional cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate .

Evenimentul face parte din programul profesional ştiinţific "Managementul calităţii în sănătate" şi a fost organizat sub egida Clusterului Medical „Sănătate România”.

Au  fost prezenţi 120 de specialişti din sistemul medical- manageri de spitale, directori medicali, medici de toate specialităţile ,directori de îngrijiri, asistenţi medicali, responsabili cu managementul calităţii în unităţile sanitare şi evaluatori de servicii de sănătate.

A fost o conferinţă  interactivă, în care prezentările lectorilor au generat dezbateri  deschise , cu participarea tuturor celor prezenti  la lucrări.

În prima parte a zilei,Dr. Vasile Cepoi, preşedintele ANMCS şi Dr. Sorin Ungureanu, director general adjunct ANMCS, au prezentat motivele şi stadiul elaborării Registrului riscurilor clinice, pornind de la premiza că evaluarea gradului de risc este necesară pentru a stabili măsurile de prevenire a acestuia. - descarcă prezentarea

Dr. Marius Filip, director la Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS, a pus accentul pe intervenţia  participanţilor - specialişti din spitale asupra modului  cum se face raportarea evenimentelor adverse , arătând  de ce există  reticienţe în a raporta şi care este  implicarea stucturilor de management al calităţii  si a responsabililor cu managementul calităţii  în dezvoltarea unei culturi care să promoveze identificarea şi raportarea în vederea învăţării din erori.

Dr. Horia Suciu, consilier la  Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate-ANMCS, a prezentat modalităţi de identificare, raportare şi trartare a evenimentelor adverse asistenţei medicale. - descarcă prezentarea

Dr. Carmen Angheluta , medic primar sănătate publică şi management-SNSPMPDS Bucuresti, ,a prezentat  metode de investigare a evenimentelor adverse apărute în cursul îngrijirilor medicale, punând în dezbatere trei teme: ce se raportează, de ce se solicită raportare ,care pot fi barierele şi soluţiile. - descarcă prezentarea

Dl. Nedyalko Nedyalkov, reprezentant al Biotrend Plus, a prezentat un sistem de monitorizare ATP  al igienei-curăţenia suprafeţelor şi a echipamentelor. - descarcă prezentarea

În a  doua parte a zilei , prin  interventie pe skype , Dr. Nicole PERIER, Assistance Publique de Paris, a arătat cum se face evaluarea standard a practicii profesionale în Franţa. - descarcă prezentarea

Dl. Constantin Poiană, manager de calitate la Spitalul Orăşenesc Buhuşi a vorbit despre percepţia evenimentelor adverse la nivelul spitalului. - descarcă prezentarea

Au urmat Dr. Vladimir Poroch, medic la Institutul Regional de Oncologie Iaşi , sef lucrări la UMF Grigore T. Popa Iaşi şi dna Cristina Petronela Chiriac , asistent şef la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţa Sf. Spiridon Iaşi, care  au prezentat  procesul de îngrijire ca  esenţa a activităţii de nursing - între teorie şi practică. - descarcă prezentarea

Lucrările s-au încheiat cu prezentarea unor  studii de caz- evenimente adverse petrecute în unităţile sanitare, care au generat în plen dezbateri prelungite.

Implicarea participanţilor în discuţii a fost caracteristica principală a  acestei conferinţe-   reprezentanţii spitalelor au venit cu exemple practice despre planurile de îngrijiri , exemple de evenimente adverse şi propuneri de îmbunătăţire a secţiunii dedicate raportării EAAAM din aplicaţia CaPeSaRo .

Mulţumim tuturor pentru participare şi  implicare!