Despre
PREZENTARE
Clusterul Medical Satatate Romania (CSR) este primul cluster medical din Romania, care reuneste unitati sanitare de top, furnizorii de servicii medicale, organizatii profesionale, unitati de invatamant superior, facilitatori de turism medical, organizatii catalizator etc si este deschis afilierii altor entitati medicale sau implicate in domeniul medical ( companii de asigurari, transport, hoteliere, organisme financiare etc) cu scopul comun de a promova cel mai inalt nivel de calitate in asistenta medicala acordata pacientilor.
Clusterul lucreaza cu furnizorii de servicii medicale, autoritati publice centrale si locale, companii de asigurari, angajatorii si alti cumparatori de asistenta medicala – din tara si straintatate, cu accent pe furnizarea de asistenta medicala de calitate, intr-un mod transparent. Demersurile initiate de Clusterul Medical Sanatate Romania vizeaza consolidarea increderii in calitatea serviciilor medicale, realizate de catre membrii sai, pentru pacientii/clientii din Romania si din strainatate.
Clusterul Medical Sanatate Romania isi asuma angajamentul de a sensibiliza consumatorii cu privire la optiunile de sanatate, si are initiative specifice menite a educa si a creste numarul de pacienti care folosesc asistenta medicala oferita de membrii sai. In plus se angajeaza sa educe consumatorii cu privire la optiunile lor pe plan international pentru tratament medical.
CSR ofera formare profesionala, certificare, precum si alte programe de dezvoltare de brand la spitale, furnizorii de servicii medicale, si autoritati, care lucreaza in mod activ la dezvoltarea unor proiecte medicale durabile si cresterea volumului de pacienti.
Obiectivele Clusterului Medical Sanatate Romania sunt:
• dezvoltarea de servicii si produse de sanatate competitive;
• participarea si/sau initierea de proiecte de cercetare, dezvoltare si inovare in domeniul medical;
• modernizarea si dezvoltarea bazei material a membrilor;
• dezvoltarea unei politici de cluster coerenta
➢ participarea comuna la evenimente si manifestari regionale, nationale si internationale (conferinte, targuri si expozitii, evenimente economice);
➢ participarea comuna la proiecte nationale si internationale;
➢ dezvoltarea de relatii economice regionale, nationale si internationale;
➢ monitorizarea programelor de finantare, sprijin in elaborarea proiectelor de finantare;
➢ colaborarea cu organizatii, clustere de profil din tara si din strainatate;
• dezvoltarea sistemului IT al clusterului
• elaborarea de propuneri legislative si diseminarea legislatiei in vigoare in randul membrilor, crearea de autoreglementare;
• formarea, perfectionarea continua a resurselor umane;
• atragerea de fonduri destinate functionarii clusterului;
• elaborarea strategiei de marketing ;
• dezvoltarea calitatii de destinatie turistica a comunitatilor membre ale clusterului;
• elaborarea si implementarea strategiilor de cercetare-dezvoltare-inovare, resurse umane si de management