Informare Conferința „Elaborarea și implementarea protocoalelor de diagnostic și tratament” – 5 martie 2020, București
Conferința „Elaborarea și implementarea protocoalelor de diagnostic și tratament” a avut loc joi 5 martie 2020, în București.
Evenimentul a fost organizat de către Fundația Amfiteatru în parteneriat instituțional cu Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și s-a desfășurat sub formă de ateliere de lucru, la care au participat peste 130 de reprezentanți din spitalele publice și private din regiunea București-Ilfov: manageri, directori medicali, medici din specialităţi chirurgicale și medicale, directori de îngrijiri, asistenți medicali, membri ai structurilor de management al calității.
Premergător evenimentului, participanții înscriși au primit materiale pregătitoare și informații despre modul de derulare a atelierelor.
Conferința a fost deschisă de domnul Dr. Vasile Cepoi, Secretar de Stat și Președinte al Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, care a arătat motivul alegerii temei întâlnirii – analiza eficacității și eficienței implementării protocoalelor de diagnostic și tratament și abordarea lor în practică.
Înainte de începerea lucrului efectiv pe ateliere, Dr. Sorin Ungureanu, Director General Adjunct A.N.M.C.S, a arătat rațiunea după care trebuie făcută alegerea temelor protocoalelor de diagnostic si tratament – nivelul de prioritate a riscului identificat – și rezultatele așteptate după implementarea documentelor standardizate (descarcă prezentare)
A fost explicată apoi, de către Dr. Marius Mărginean – ANMCS metodologia de elaborare a protocoalelor de diagnostic și tratament. (descarcă prezentare)
Dr. Marius Filip, Director Unitatea de Standarde pentru Serviciile de Sănătate A.N.M.C.S. , a prezentat metodologia de implementare și monitorizare a protocoalelor de diagnostic și tratament. (descarcă prezentare)
Dr. Nicoleta De Cecco – Șef birou Standarde pentru Serviciile de Sănătate Spitalicești A.N.M.C.S. a explicat modul practic de lucru pe ateliere/grup de lucru/echipă: fiecare echipă, formată din 12 persoane, a lucrat la elaborarea unui protocol de diagnostic și tratament, pe baza temelor alese/prestabilite în funcție de specialitățile componenței echipei, utilizând practic aplicația CaPeSaRo (instrument pus la dispoziția unităților sanitare pentru optimizarea transmiterii informațiilor către A.N.M.C.S.).
A fost o întâlnire de lucru interactivă, în care participanții au arătat problemele/ dificultățile pe care le întâmpină în elaborarea și implementarea acestui tip de documente.
Vom relua tema elaborării si implementării protocoalor de diagnostic și tratament în evenimente regionale, astfel:
Iași – regiunea Nord-Est
Cluj Napoca – regiunea Nord-Vest
Timișoara – regiunea Vest
Târgu Mureș – regiunea Centru
Constanța – regiunea Sud-Est
Craiova – regiunea Sud-Vest
București – regiunea Sud
Mulțumim tuturor pentru participare și deosebita implicare!
Galerie foto: