Sinteza Conferinței „Ghid de management al infecțiilor asociate asistenței medicale – ediția a II-a”
În perioda 27-29 aprilie 2017 a avut loc la Târgu Mureş Conferinţa cu tema „Ghid de management al infecţiilor asociate asistenţei medicale – ediţia a II-a”, organizată de Fundaţia Amfiteatru în parteneriat instituţional cu Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate și cu sprijinul Merck Sharp & Dohme Romania S.R.L., B. Braun Medical S.R.L. şi Antibiotice S.A. Iaşi.
Evenimentul face parte din programul profesional ştiinţific „Managementul calităţii în sănătate” şi a fost organizat sub egida Clusterului Medical „Sănătate România”.
Conferinţa a reunit un număr de peste 130 de participanţi, preponderent medici epidemiologi, infecționiști, microbiologi, ATI, precum și manageri de spitale și evaluatori de servicii de sănătate.
Intervențiile și dezbaterile au avut un conținut profesional de excepție; temele prezentate au creat dezbateri privind provocările actuale legate de prevenția și controlul infecțiilor asociate asistenței medicale.
Ghidul lansat în cadrul conferinței este rezultatul colaborării între specialişti în epidemiologie, microbiologie, boli infecţioase şi igienă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T.Popa” Iaşi, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe „ Sf. Spiridon” Iaşi, Institutul Regional de Oncologie Iaşi.
Agenda conferinței a fost asigurată de lectori de înalt profesionalism, care provin atât din structurile academice de prestigiu din România, cât și din sistemul medical. Lucrările prezentate în cadrul conferinţei au fost deosebit de interesante, generând cadrul optim de discuţii în ceea ce priveşte stabilirea unor recomandări necesare a fi analizate și implementate în cadrul politicilor naționale.
Conferința a fost structurată pe patru module fiecare cuprinzând teme de interes major:
Modulul I: Standardele de acreditare din punctul de vedere al evaluatorului A.N.M.C.S. – a fost moderat de Dl. Dr. Vasile Cepoi, Secretar de Stat, Preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate şi susţinut de către Dna.Dr. Nicoleta Manu, Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS, Dl. Marius Filip, Director Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS şi Dl. Dr. Nagy Ferenc, Cattus Medical.
Modulul II: Standardele de acreditare din punctul de vedere al epidemiologului – a fost moderat de Dna. Prof. Dr. Doina Azoicăi, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi şi susţinut de Dl. Conf. Dr. Geza Molnar şi Dna. Prof. Dr. Doina Azoicăi.
Modulul III: Standardele de acreditare din punctul de vedere al microbiologului, medicului practician şi producătorului de antibiotice – a fost moderat de Dl. Prof. Dr. Alexandru Rafila, Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi susţinut de Dna. Dr. Ioana Grigoraş, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” Iaşi și Dl. Prof. Dr. Alexandru Rafila.
Modulul IV: Standardele de acreditare din punctul de vedere al infecţionistului – a fost moderat de Dna. Dr. Nicoleta Manu, Șef birou Unitatea de Standarde pentru Servicii de Sănătate, ANMCS şi susţinut de Dna. Conf. Dr. Alina Murgu, Director medical Spitalul de Pediatrie „Sf. Maria” Iaşi şi Dl. Dr. Iulian Pavel, Spitalul Municipal de Urgenţă Moineşti.
Mulțumim tuturor pentru participare, implicare și susţinere!
LUCRĂRILE PREZENTATE ÎN CADRUL CONFERINȚEI:
Galerie foto:
{joomplucat:9 limit=220|columns=5}